De Clans

In de Warrior Cats boeken leven de katten in een gestructureerde samenleving die is opgesplitst in vier Clans.

De levende Clankatten worden in de DonderClan, SchaduwClan, WindClan of RivierClan geboren. De gestorven katten die in hun godsdienst hebben geloofd en de krijgscode goed hebben gevolgd, gaan naar de SterrenClan. Ook als ze fouten hadden gemaakt maar geloofden dat wat ze hadden gedaan goed was, gaan ze naar de SterrenClan. Andere katten die zich niet aan de krijgscode hebben gehouden gaan niet naar de SterrenClan. De BloedClan was geen echte Clan, maar een bende zwerfkatten die in de tweebeenplaats woonde. Ze geloofden niet in de SterrenClan, kenden geen krijgscode en hadden geen goedgevormd trainingssysteem.

DonderClan
De DonderClan leeft in het bosgedeelte van het woud. De katten van de Clan zijn fel, moedig en loyaal. Af en toe nemen ze eenlingen en poesiepoezen op in hun Clan.

SchaduwClan
De SchaduwClan leeft in het moerasgedeelte van het woud. De katten van de Clan zijn agressiever dan andere Clans en krijgen soms de nijging om andermans territorium over te nemen

RivierClan
De RivierClan leeft langs de rivier. De katten van de Clan zijn gespecialiseerd in zwemmen en het vangen van vis. RivierClankatten houden van mooie dingen en verzamelen bijvoorbeeld schelpen om er hun nest mee te versieren

WindClan
De WindClan leeft in het heidegedeelte van het woud. De katten van deze Clan kunnen het hardst rennen van alle Clans, en houden van open plekken en frisse lucht.

BloedClan
De BloedClan is geen echte Clan, maar een groep zwerfkatten die op de tweebeenplaats leeft. Deze katten zijn erg brutaal en doden vaak. Ook heeft hun leider Schruk een hondentandketting om zijn hals en om zijn klauwen.